Over mij valt van alles te vertellen, maar dat doe ik vooral in gesprek. Mijn naam is Maryse Tjoeng, ik ben getrouwd en moeder van twee kinderen. Voordat ik mijn eigen praktijk opende in 2016 , werkte ik voor verschillende organisaties en in verschillende functies. Ik houd van reizen, koken en buiten zijn. Een van mijn favoriete plekken is Londen, daar hoorde ik tijdens mijn vele trips daarnaartoe regelmatig de term Mind the Gap als ik weer eens in de metro zat. Die term bleef me bij en toen ik een naam zocht voor mijn bedrijf was deze dus gauw gevonden. Vooral omdat deze voor mij synoniem is voor twee dingen: datgene wat ik doe en de plek die ik zo fijn vind. Mijn praktijk bevindt zich in ‘De Zaak’ in Vught maar ik werk ook graag op locatie, in de buitenlucht of bij organisaties in huis.

Waarom ik coach?

Omdat ik ook ben geholpen door goede coaches die me net even dat andere perspectief wisten te laten zien en me in beweging kregen om stappen te ondernemen en mijn eigen pad vorm te geven. Eigenlijk ben ik aangestoken door hun werk en bevlogenheid. Coachen is voor mij dé manier om echt bezig te zijn met wat ik het liefste doe: een ander helpen te leren en ontwikkelen.
Mijn aanpak is resultaat gedreven, je gaat naar huis met een ander gevoel dan waar je mee binnen kwam. Coaching heeft altijd een concreet doel en een richting. Mensen zien mij dan ook als een pragmatische coach die werkt met behulp van concrete hulpmiddelen en handvatten. Natuurlijk hou ik je een spiegel voor en zal ik je – indien nodig- confronteren met je gedrag maar ik zal niet snel abstract blijven. Ik vraag van jou openheid, de wil om aan je zelf te werken, doorzettingsvermogen en een beetje humor om naar jezelf te kijken.

Niet alleen mijn ervaring als coach zet ik in om je bij te staan, maar ook mijn eigen ervaringen uit werkomstandigheden dragen bij aan ons gesprek. Al vroeg leerde ik dat communicatie een belangrijk onderdeel uit zou maken van mijn eventuele successen in werk. Als alpha in een wereld vol met beta’s mee kunnen komen, of als vrouw in een typisch masculiene bedrijfscultuur leren opereren zijn daar voorbeelden van. Communicatie in de breedste zin van het woord is dus van groot belang om je doelen te bereiken en daar zullen we dan ook zeker bij stil staan.  Zelf kreeg ik al vroeg in mijn loopbaan te maken met een burn-out. Daar ben ik, na een diep dal, sterker uitgekomen. Een van de dingen die ik daarvan heb geleerd is het herkennen van stress signalen – bij mezelf en bij anderen.

Wil je meer weten over mij en mijn praktijk? Neem dan contact op voor een kennismaking!

Kennis en ervaring

PROFESSIONEEL

  • Programmamanager op Nyenrode Business Universiteit
  • Organisatieadviseur bij het Atelier
  • Projectmanager/ beleidsadviseur bij EVO
  • Teamcoach bij Mijzo

OPLEIDINGEN

  • Cultuur- en Wetenschapsstudies, Universiteit Maastricht
  • Foundations of Management, Nyenrode Business Universiteit
  • Opleiding tot professioneel coach, Coachboulevard
  • Opleiding provocatief professional, Voltone

BELANGRIJK OM NOG TE VERMELDEN:
Voel je geen match na het intake gesprek? Geen probleem, ik help je graag aan namen van andere coaches die wellicht beter bij je passen